Každý pátek nový článek!

1.
Rozpustíme máslo. Do mísi přidáme máslo, mouku cukr, vejce a sodu. Vypracujeme lepivé těsto.

"Nic moc brouku". Ohodnotil to přítel a já myslela, že mu dám ne nic, ale moc velkou facku. Ano je vidět, že s přijetím kritiky mého díla nemám sebemenší problém. Všichni ostatní vychválili karamelové košíčky až do nebes. Moje mamka, nejpřísnější "mišelinský kritik", je hodnotila "tak ty sou fakt dost dobrý", jinak řečeno právě jste obdržela 3....

Byla jen otázka času, kdy i já zkusím nějakého RAW krasavce. A pak měl kamarád narozeniny. Dort, bez cukru, bez lepku a bez laktózy se při jeho zdravém životním stylu nabídl sám. A tak jsem to zkusila. Jako dárek. BEZ výčitek a S láskou.

Sirup z fialek

15.04.2018

Mám jednu takovou nemoc. Nejradši bych zavařila, uvařila a zužitkovala každou kytku na světě. Jsou tu normální lidi "Jé, to je ale krásná kytka, možná by byla pěkná do vazy". A pak sem tu já se svým "Jé, to je krásná kytka, představ si jak skvěle by vypadala na dortu! Možná by z ní šel udělat sirup nebo čaj....

1.
Oddělíme bíleky a vyšleháme do pěny. K pěně přidáme cukr (i vanilkový) a šleháme do zhoustnutí. Naším výsledkem by měl být tuhý sníh, který nestéká z metly mixéru.

Kynuté těsto

02.04.2018

Letošní velikonoce jsem dva mazane a plech jidášů nejdřív vyhodila abych mohla upéc jednu dokonalou verzy. Né že bych kvůli tomu zavřená v pokoji půl hodiny vzteky brečela.

Štrůdl a trochu nostalgie. To si s sebou vezu na týdenní lyžovačku. Po příjezdu zjišťuji, že nemám kartáček na zuby. No hlavně, že mám talíř abych vyfotila ten štrůdl, uff.

Panna cotta

01.03.2018

Tenhle rozklepaný dezert mi připomněl jednu neodvratitelnou skutečnost. Léto se blíží. Dny se prodlužují, sluníčko sílí (ano v Praze je taky -10°C, ale víte, jak to myslím). S létem se blíží i plavková sezóna, strašák všech mnou známých žen. Říká se, že letní postavy se tvoří v zimě. A mně nezbývá, než plně souhlasit. Proto se celou zimu láduju a...

Všechno má svůj čas. Proto i tenhle recept čekal na svůj článek nějakou dobu. Mezitím sklízela mrkvová buchta, dort i muffiny obrovský úspěch. Když jsem se dozvěděla o soutěži o nejlepšího velikonočního beránka, bylo ohledně výběru těsta skoro jasno. A jak první veřejná ukázka mého cukrářského umu proběhla? No, jak již to tak v životě, a v tom mém...

Nesmírně dlouho mě láká myšlenka "zero waste" domácností. Trend, který hlásá nulový nerecyklovatelný odpad se pomalu, ale jistě rozmáhá. Zatím asi nejsem schopná postrádat vše, co nemá eko bio obal, nicméně není nic proti ničemu začít malými krůčky. Jako třeba místo hory plastových lahví na vodu jedna kvalitní skleněná, příprava obědu doma do...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky