Borůvkový RAW dort
Byla jen otázka času, kdy i já zkusím nějakého RAW krasavce. A pak měl kamarád narozeniny. Dort, bez cukru, bez lepku a bez laktózy se při jeho zdravém životním stylu nabídl sám. A tak jsem to zkusila. Jako dárek. BEZ výčitek a S láskou.
A jaký byl? Prý BEZ chyby.

Ingredience
- 200g vypeckovaných datlí (koupila jsem v DM)
- 170g mandlí (loupané neloupané je to jedno)
- 250g borůvek (použila jsem zmražené z léta)
- 120g kešu másla
- lžíce kokosové mouky
- lžíce kokosového oleje
Postup
1.
Datle i mandle namočte přes noc do vody (každé zvlášť).
2.
Druhý den slijte, promyjte a přichystejte výkonnější mixér. Do mixéru nejprve přijdou mandle, ty rozmixujte, co možná nejvíc. Přidejte datle a mixujte dokud se obě ingredience nespojí v kompaktní, ikdyž lepivé těsto.
3.
Připravte formu na dort o průměru 18cm a vyložte ji potravinářskou fólií.
4.
Do připravené formy přeneste těsto z datlí, upěchujte a pěkně zarovnejte.
5.
Formu přemístěte do mrazáku a jdeme na "krém".
6.
Rozmixujeme borůvky a postupně do nich přidáme kešu máslo, kokosovou mouku a kokosový tuk. Můžete ještě dosladit medem.
Pozn.: Pakliže se Vám zdá kešu máslo drahé, což bezesporu je, lze ho připravit doma s výkonnějším mixérem. Kešu namočíme, stejně jako datle a mandle, přes noc do vody. Ráno scedíme a rozmixujeme. Pak přidáme borůvky a ostatní ingredience.
7.
Formu, kterou máme v mrazáku vytáhneme a přemístíme do ní náš krém. Opět umístíme do mrazáku a necháme zmrazit přes noc.
9.
Ráno dozdobíme. Před servírováním necháme dort alespoň na dvě hodiny jen v lednici a pak ho ještě na 10 min vyndáme na stůl a necháme působit pokojovou teplotu.
Bezesporu nejjednodušší a nejzdravější dort co jsem zatím dělala..♡
