Borůvkový RAW dort

11.05.2018

Byla jen otázka času, kdy i já zkusím nějakého RAW krasavce. A pak měl kamarád narozeniny. Dort, bez cukru, bez lepku a bez laktózy se při jeho zdravém životním stylu nabídl sám. A tak jsem to zkusila. Jako dárek. BEZ výčitek a S láskou. 

A jaký byl? Prý BEZ chyby.

Ingredience

  • 200g vypeckovaných datlí (koupila jsem v DM)
  • 170g mandlí (loupané neloupané je to jedno)
  • 250g borůvek (použila jsem zmražené z léta)
  • 120g kešu másla 
  • lžíce kokosové mouky
  • lžíce kokosového oleje

Postup

    1.
    Datle i mandle namočte přes noc do vody (každé zvlášť).

    2.
    Druhý den slijte, promyjte a přichystejte výkonnější mixér. Do mixéru nejprve přijdou mandle, ty rozmixujte, co možná nejvíc. Přidejte datle a mixujte dokud se obě ingredience nespojí v kompaktní, ikdyž lepivé těsto.

    3.
    Připravte formu na dort o průměru 18cm a vyložte ji potravinářskou fólií.

    4.
    Do připravené formy přeneste těsto z datlí, upěchujte a pěkně zarovnejte.

    5.
    Formu přemístěte do mrazáku a jdeme na "krém".



    6.
    Rozmixujeme borůvky a postupně do nich přidáme kešu máslo, kokosovou mouku a kokosový tuk. Můžete ještě dosladit medem.

    Pozn.: Pakliže se Vám zdá kešu máslo drahé, což bezesporu je, lze ho připravit doma s výkonnějším mixérem. Kešu namočíme, stejně jako datle a mandle, přes noc do vody. Ráno scedíme a rozmixujeme. Pak přidáme borůvky a ostatní ingredience.

    7.
    Formu, kterou máme v mrazáku vytáhneme a přemístíme do ní náš krém. Opět umístíme do mrazáku a necháme zmrazit přes noc.

    9.
    Ráno dozdobíme. Před servírováním necháme dort alespoň na dvě hodiny jen v lednici a pak ho ještě na 10 min vyndáme na stůl a necháme působit pokojovou teplotu.


Bezesporu nejjednodušší a nejzdravější dort co jsem zatím dělala..

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky