Malinové Bochánky
Nikdy jsem nebyla extrémní fanoušek piškotových dezertů. Patřila jsem spíše do týmu milovníků sladkostí à la čokoláda s čokoládou a čokoládou. Dokud se neobjevila alergie. To mi najednou začalo měkké nadýchané těsto chybět. Nesměla jsem však ani piškotové zákusky. Následovaly dlouhé čtyři roky piškotové abstinence. Sice existují triky s aquafabou (voda z cizrny), ze které lze "snadno" vytvořit "bílkový sníh" *pozn. TO CHCI FAKT ZKUSIT! K. ,ale pokud jste speciální strávník jako já a nedělají Vám dobře ani luštěniny, je vytvoření piškotového těsta docela boj. A přece se podařilo - tedy po desítkách jakýchsi hmot, co měly do piškotu hoodně daleko.
Na tento recept mám ty nejlepší vzpomínky. První plech jsem upekla během vánočních svátků ve Francii a než jsem stačila nandat těsto na druhou várku do formy, za výrazné podpory přítele byla ta první snědená. Hádejte jak dopadl druhý plech. Býval by tak skončil i třetí, ale došly nám mandle.
Navíc Kiki nedůvěřivé " Fakt v tom nejsou vejce? Nevěřím!" považuji za největší úspěch mé healty hatly matly kariéry.
Enjoy :)
PS: Nejlepší jsou čerstvě vytažené z trouby! A zbudou-li nějaké na později, přihřejte je.
M.
PPS: Já fakt nevěřím tomu, že je to bez vajec!!!! A hádala jsem se o tom tak půl hodinky. Pak jsem musela na jógu. K.

Ingredience
135g sojový jogurt natural (Country life 56kč)
80g bezlepková mouka - Jizerka zlatá (běžný supermarket cca 90,-)
70g mleté mandle
4,5 pl javorového sirupu / nebo jakékoli jiné sladidlo
špetka soli
mražené maliny (cca 10ks)
½ kypřícího prášku bez lepku (škrobový)
Postup
předehřejeme troubu na 180°
1.
Smícháme jogurt se sirupem.
2.
Přidáme mouku, mandle,kypřící prášek, sůl-> promícháme (vznikne hustší těsto).
3.
Do silikonové formy na muffiny (není třeba vymazávat, pokud nemáte můžete použít klasickou a vyložit ji papírovými košíčky), klademe cca 1 větší polévkovou lžíci těsta/ 1 bochánek.
4.
Rozmáčkneme v prstech celou zmraženou malinu na drobnější kousky a umístíme je na povrch bochánku
5.
Pečeme cca 20 min - dozlatova.