MARMELÁDA "Výběr z hroznů"

29.10.2017

Netradiční, ale výborná. Taková je hroznová marmeláda. Vyřeší váš problém - co s kily domácího hroznového vína, které děda letos otrhal dřív, takže se z něj křiví pusa. 

Ingredience

Marmeláda

  • 1200 g domácích hroznů
  • 500 g želírovacího cukru SUPERFIX
  • pár plátků citrónu

Pozn.: Tato dávka stačí asi na 6 sklenic.

Postup

1.
Připravíme si velký hrnec. Víno omyjeme, odstopkujeme a dáme vařit celé bobule s cukrem a plátky citrónu.

2.
Vaříme tak dlouho, dokud se plody úplně nerozvaří. Poté propasírujeme přes jemné sítko.

3.
Propasírovanou směs ještě povaříme a vyzkoušíme "ztuhnutelnost" na bílém talířku. Jestliže je marmeláda na talířku tekutá i po zchladnutí, přidáme ještě trochu cukru.



4.
Pokud se vám během vaření marmelády bude tvořit pěna, odeberte ji lžící pryč. Marmeláda tak bude krásně čistá.

6.
Plníme do čistých sklenic. Hned po naplnění je otočíme dnem vzhůru.

7.
Dozdobíme ručně vyráběnou visačkou nebo látkovým čepečkem. Tím dodáme marmeládě ten pravý domácí vzhled. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky