Sirup z fialek

15.04.2018

Mám jednu takovou nemoc. Nejradši bych zavařila, uvařila a zužitkovala každou kytku na světě. Jsou tu normální lidi "Jé, to je ale krásná kytka, možná by byla pěkná do vazy". A pak sem tu já se svým "Jé, to je krásná kytka, představ si jak skvěle by vypadala na dortu! Možná by z ní šel udělat sirup nebo čaj. Nedala by se obalit v cukru a jíst jako bonbony?!" 

Chodím po tmě tajně otrhávat kytky  k sousedům (jen ty, co čouhaj přes plot!), pač ty od sousedů se mi vždycky hodí nejvíc. Na chatě jsem vyplenila tak 20 kilometrů čtverečních, abych mohla uvařit tu nejlepší fialkovou šťávu. No co, ty kytky by stejně odkvetly, takhle si je můžu užít ještě v zimě.

Tak doufám že si je užijete stejně jako já. 

Ingredience

  • 1.5 kg třtinového cukru
  • 2l vody
  • 8 plných hrstí fialek (prostě čím víc tím líp)
  • citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou

Postup

1.
Do velkého hrnce nalijeme 2l studené vody a přidáme fialky. Necháme louhovat přes noc. 

2.
Ráno vodu s fialkami svaříme na malém plameni. Fialky pustí barvu. Scedíme. Dostali jsme tmavě modrou vodu.

3.
Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut.



    4.
    Šťávu odzkoušíme na talířku jestli je po zchladnutí správné sirupové konzistence.

    5.
    Úplně nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy nebo kyseliny citronové. Stačí opravdu jen malinko. Šťáva směs zesvětlí na fialovo. Když to přeženete bude šťáva spíše růžová, jako v mém případě.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky